Verzenden & Retourneren

Verzending & Terugzendingen
Als de producten niet aan je verwachtingen voldoen kun je ze zonder opgave van reden retour sturen, mits ongebruikt, onbeschadigd en in originele verpakking voor zover dit redelijkerwijs kan worden verlangd.
Uiteraard geldt dat verpakkingen mogen zijn geopend (uitgezonderd media) om te passen/proberen.

Indien je een gehele bestelling (dus niet slechts enkele artikelen uit de betreffende bestelling) terugstuurt, heb je tevens recht op teruggave door ScooterVenlo.nl van de eventueel reeds aan je in rekening gebrachte bijdrage in de verzendkosten van die bestelling. ScooterVenlo.nl kan wel de rechtstreekse kosten van de retourzendingen aan je in rekening brengen. De omvang van deze rechtstreekse kosten van retourzending zullen in beginsel gelijk zijn aan het bedrag dat je eerder als bijdrage in de verzendkosten hebt betaald, zodat deze twee bedragen elkaar uiteindelijk zullen compenseren. ScooterVenlo.nl behoudt zich het recht voor om de werkelijke rechtstreekse kosten voor het retourzenden van de artikelen aan je in rekening te brengen. Deze kosten kunnen voor bepaalde artikelen hoger liggen dan de bijdrage die je betaalde in de verzendkosten van de gehele bestelling.

Stuur bij retourzending het ingevulde retourformulier mee. Zonder retourformulier wordt de retourzending niet in behandeling genomen.
Klik op het onderstaande icoon om het formulier met Acrobat Reader te openen. Dit kun je direct op je computer invullen en printen:

 

LET OP: Boeken, multi-media en speciaal gemaakte artikelen worden NIET geruild !

Verzoek is om bij retourzending te vermelden wat de reden is van retourzending. De bestellingen kunnen worden retour gestuurd naar:

Scootervenlo.nl
Kazernestraat 43
5928 NL Venlo-Blerick


Er zijn een aantal punten waar je rekening mee dient te houden bij het retourzenden:

-> Melding van de retour dient binnen 14 dagen na bezorgdag schriftelijk te worden gedaan op retour@scootervenlo.nl.
-> Voeg de leverbon toe aan de retourzending en het ingevulde retourformulier. Vermeld hierbij tevens of je volledig wilt afzien van de bestelling en geld terug gestort wilt hebben of dat je wilt ruilen tegen een ander artikel (al dan niet met bij- of terugbetaling van het verschil).
-> Indien je een gehele bestelling (dus niet slechts enkele artikelen uit de betreffende bestelling) terugstuurt, heb je tevens recht op teruggave van de verzendkosten die eventueel in rekening zijn gebracht van die bestelling.
-> Voor de retourzending geldt dat deze binnen 14 dagen, nadat de melding van retour/ruiling is gedaan, moet zijn ontvangen bij ScooterVenlo.nl te Venlo.
-> Als een artikel niet in de originele dichte verpakking retour wordt gezonden (voor zover dit redelijkerwijs kan worden verlangd), zal 50% restitutie van de aanschafwaarde plaats vinden. Indien een artikel is beschadigd, wordt een retour niet geaccepteerd en volgt geen restitutie van de aanschafwaarde.
-> Soms wordt restitutie verleend op de eigen kosten van het retourzenden. Dit zal echter altijd het standaard geldende tarief zijn voor verzending van pakketten via PostNL (binnen Nederland maximaal E 6,75). Mocht het bedrag hoger zijn, is het te adviseren om dit eerst te overleggen om teleurstellingen te voorkomen.
-> Speciaal gemaakt of vervaardigde onderdelen worden niet geruild. Hieronder vallen o.a. gespoten onderdelen in kleur en rem- en koppelingsleidingen